Links: Groenesteeg 89. Op de foto uit 1966 staat het pand links met de gebogen restanten boven de ramen en deur. De gevel is aangepast nadat het van een kroeg een woonhuis is geworden. De Groenesteeg was oorspronkelijk een pad de stad uit richting bolwerk en werd doorsneden door grachten. Hier woonden aan het einde van de 19e eeuw de armste mensen. Wijk 7, waar de was werd gedaan in het open riool  van de Waardgracht. De buurt waar de Leidse gifmengster Goeie Mie woonde. In de Singelstraat recht tegenover het café van Vincentius en Johanna van Ulden. Goeie Mie was 41 jaar toen opa werd geboren. De verhalen bleven lang in de wijk hangen.
De oneven kant van de steeg  is in het laatste stuk  richting “de laatste brug” gesloopt en in de jaren zeventig vol gebouwd met nieuwe woningen/appartementen.
Van de buurt waar opa opgroeide is het merendeel verdwenen.
Foto’s onder: Margaretha Prins als schoolmeisje uit de omgeving van het noordelijk havenkwartier. Feestelijk uitgedost met boek. Daarnaast Margaretha zo’n 10 jaar later vermoedelijk vlak voor haar trouwen met Bart van Ulden.
Foto rechts Margaretha van Ulden-Prins samen met haar moeder, Maria Prins-Bekooy met één van haar kinderen. Naast oma links staat de zus van oma, Maria Cornelia Prins.