Het leven van opa van Ulden
Opa van Ulden is geboren in de Groenesteeg in Leiden. Wellicht onder het biljart. Hij was de zoon van een tapster. Zijn vader was toen 34 jaar en fabrieksarbeider en heeft hem zelf aangegeven bij de Burgerlijke Stand. Hij was het vierde kind. Op 14 juli 1883 kreeg de moeder van opa nog Elisabeth maar die heeft maar 255 dagen geleefd.
Drie jaar later is op 12 mei 1886 de vader van opa overleden op 40 jarige leeftijd. Opa was net 5 jaar. De moeder van opa trouwt opnieuw, nu met Johannes van Leeuwen, een waarmoezenier ( een groentekweker). Deze tweede  “vader” van opa is 22 jaar ouder dan zijn moeder. Uit dit huwelijk zijn  twee kinderen van Leeuwen geboren. Jacoba en Antonius die resp. 9 jaar en twee maanden oud zijn geworden.
Johanna, de moeder van opa is 74 jaar geworden en is op 14 juli 1926 overleden. Zij woonde toen in de Lange Raamsteeeg nr.21. in Leiden
en is op 17 juli begraven op de R.K. Begraafplaats  De Zijlpoort in Leiden.
Opa wast toen 46 jaar.
Van de jeugd van opa is weinig bekend. Hij speelde en zat op school in de omgeving van de Zuidsingel.

Opa is is op 27 jarige leeftijd op 28 oktober 1907 getrouwd met Greta Prins. Zij kregen 6 kinderen. Vincent, Wim, Bart, Rie en Gre. Op 14 april 1919 werd er na de geboorte van Bart nog een zoon dood geboren.

Opa heeft met zijn gezin en met zijn kapperszaak op meerdere plaatsen in Leiden gewoond. Op de Herengracht nr. 69, 110 en 124.
Vanaf 14 oktober 1938 op de Maresingel 66. Daarna vanaf 7 augustus 1943 op de Haarlemmerstraat 309 en vervolgens  in een bovenhuis in de Koestraat nr. 10a. Alle kinderen waren aan het einde van de oorlog getrouwd en de deur uit.
Opa en oma  woonden toen in de directe omgeving van zijn oudste zoon Vincent. Via het platte dak aan de achterkant konden ze bij elkaar naar binnen. Later zijn opa en oma verhuist naar de overkant, het St. Janshof nr. 3 waar oma op  70 jarige leeftijd op 28 december 1954 in de bedstee is overleden. Zij had kort daarvoor aan haar kleinzoon Bart van Dorp, die op bezoek was, gevraagd om een “vissie” aan de overkant voor haar te halen. Opa was het “vissie”, waarschijnlijk een haring, in de keuken aan het schoonmaken. Bart was inmiddels weer vertrokken en bij terugkeer van opa uit de keuken bleek oma te zijn overleden. Oma is begraven op de Zijlpoort.

Gedurende de laatste levensjaren van opa is hij verzorgd door zijn kinderen, waarbij de bovenwoning van zijn jongste dochter Greet en daar met zijn vaste plaats achter het raam op Herensingel 7a zijn nieuwe thuisadres werd.

Per 13 september 1963 verhuisde opa na vele omzwervingen langs de huisadressen van zijn kinderen naar de St. Jacobsgracht, naar het oude mannenhuis. Daar is hij op 26 februari 1964 na een kort ziekbed op 84 jarige leeftijd overleden.