De Buurtkrant.
In Leiden Noord ligt een heel klein buurtje met van oudsher een zestal straten. Vroeger doodlopend nu aangesloten op de nieuwbouw wijk Groenoord. In deze straten gebeurde in de jaren 1950 – 1960 van alles. De kinderen uit die tijd en uit die buurt hebben elkaar opgezocht en mooie verhalen op papier gezet. Deze verhalen waren terug te vinden in een  maandelijks te verschijnen buurtkrant 
Tijdens een druk bezochte receptie bij een jubilerende voetbalvereniging in Oegstgeest kwamen we elkaar tegen. Tijdens het bewonderen van oude elftalfoto’s in een ruimte onder de tribune raakten we in gesprek over  voetbal, de club,de spelers en de buurt waar ze vandaan kwamen. We hadden het over de Vaart en zijn zijstraten. En daarna nog maar heel weinig over de elftalfoto’s waar we bij stonden.
“Daar moeten we wat mee doen” zei de een. “OK, dat doen we” zei de ander. “We gaan al onze oude vriendjes uit de buurt opsporen en we geven een krant uit”. De buurtkrant was geboren. Het eerste nummer kwam uit op 27 augustus 2012. Het laatste nummer op 27 december 2016. Toen zei de een,” we gaan het anders doen, we plaatsen alle oude nummers en nieuwe nummers op een website. Dan kan iedereen ook de oude nummers lezen”.
“Dat gaan we doen” zei de ander.
En nu is het dan zo ver!